03 d’octubre 2006

Mereixem el que tenim. Som expoliables. Fàcil.

Estic tenint, una vegada mès un debat amb Donaire sobre les inversions de l'Estat a Catalunya.

Com es que no surt dia rere dia als principals diaris el que ens intenten "colar"?. Que passaria si a Madrid o a Extremadura li intentessim fer el que ens fan a nosaltres?. Parlem de les inversions per 7 anys, la primera negociació condiciona les següents! El conseller Castells fent maravelles per demostrar que ZP i Solbes compleixen. A Madrid farien pinya TOTS els partits politics destapant el robatori, i el que no ho fes quedaría fora del parlament. Aixins s'enten que a Madrid NINGÚ pot ni insinuar que Catalunya te dèficit fiscal, ZP ha dit que Catalunya contribueix molt pero no que te dèficit fiscal. Mai ningú diu allà que Catalunya es mès solidaria que Madrid, que allà amb les inversions magnánimes de l'estat compensen tot el que donen fins quedar saldo cero.

Reprodueixo aqui una contesta meva en el blog de Donaire:

(Don-Aire escriu) "Jo no se que va dir el President":

Bueno ja t'ho he posat. Deia "inversió total" ningu va corregir-ho aleshores.

"Inversions en infraestructures" definint l'Estat què es aixo. Això es el ser "generos"? no tenim dret a alguns anys de inversions totals iguals al PIB? Ni instalacions militars (tu saps que aquestes en el seu gruix no es territorialitzen)? Cadires, ens en toquen menys? Quants anys de dèficit de cadires hem passat?

TU vas escriure això (29/5/2006) Les finances de l'Estatut (V):

Ja he comentat que la proposta d'Estatut incrementa de forma sensible la participació dels impostos, de manera que en els tres principals tributs compartits (IVA, IRPF i impostos especials) la Generalitat recaptarà com a mínim el 50%. A més, la disposició addicional tercera explicita que la inversió de l'Estat a Catalunya en infrastructures es correspondrà amb el pes del PIB català. Pagar per renda i rebre per renda durant set anys. Llegim l'article:

La inversió de l’Estat a Catalunya en infraestructures, exclòs el Fons de
compensació interterritorial, s’ha d’equiparar a la participació relativa del
producte interior brut de Catalunya amb relació al producte interior brut de
l’Estat per un període de set anys. Aquestes inversions poden emprar-se també
per a l’alliberament de peatges o la construcció d’autovies alternatives.


No podem saber la quantitat exacta d'aquesta inversió. Primer, perquè està condicionada pel pes efectiu del PIB català sobre l'espanyol (actualment, un 18,8%). I segon, perquè també està condicionada pel volum del Fons de Compensació Interterritorial (FCI). Però per a què es facin una idea, el valor mig de les inversions de l'Estat a Catalunya ha estat d'un 10% anual aproximadament. Si volen, prenem la darrera referència: el 12%. Passar del 12% al 18% llarg suposa un increment del 50% en el volum de les inversions durant set anys. Que és el que necessitem per iniciar l'ambiciós Pla d'Infrastructures de Catalunya, el pla que canviarà el model de mobilitat del país.


Que tendencios oi? a partir del tercer paragraf hom enten que parles de les inversions i posem infraestructures per ser les inversions territorialitzables. "Les inversions de l'estat a Catalunya". TU NO SABIAS QUE ERA NOMÈS FOMENT I MEDI AMBIENT! (en itàlica tens el que fa referencia a les inversions totals).

No trobo ningú al apèndix psc del PSOE que digui volem mès, tothom diu es just. Quina vergonya. Qui et prohibeis demanar que sigui sobre les inversions totals? el PSOE.

Ah i dius que vull el concert com una cosa dolenta. Et recordo que els millors d'Espanya el tenen, inclos Navarra, ves i digues al PP que per fer "España" li tregui el concert a Navarra. Vosaltres demaneu treure el concert en les eleccions del Pais Basc i Navarra? Ah! es que aquells (els Navarressos i Bascs) son "españolitos buenos" nosaltres els catalans som "expoliables". Hipócrites.

Quan més expoli més creixerá el nacionalisme. I crec que vosaltres amb el vist i plau de ZP a la oposició.