07 de novembre 2006

El pitjor Mas

He vist el Mas en "la nit al dia". S'el veia tocat, dient que hi havien dèficits democràtics a Catalunya. Si ell pacta amb el PSC es demócrata, perque es el més votat, el més maco i el més intel·ligent, si pacta ERC es satanàs.

Votants l'amenacen amb no tornar a votar mai més, ha dit, i què? que no es una opció democràtica la abstenció? Votarán si volen o s'abstindrán si volen. Per aixó el vot es lliure i no forçat.

El pitjor atac a la democràcia va ser haver de votar l'Estatutet de la moncloa que ell havia pactat amb ZP. Un texte que ens torna a deixar en mans de Madrid o res. Un vot sense possible victoria. La abstenció es va promoure en aquella votació, no l'1-N.

Creu el lladre que tothom es de la seva condició, i ara Mas creu que tot el pacte nou es per poder, i els seus no?, i son igualment legítims els dels altres? veu il·legitim el que no dona poder a CiU.
Mas estaba preparat per ser president de la generalitat, no per la oposició, Mas i Durán, que tambè ha anat per diferents radios a les espanyes difonent el "robatori" al que han estat sotmessos, son nens als que sels ha tret el caramel, enrabietats, ploramiques.

Penossos.

9 comentaris:

Pedro ha dit...

Ara no és el moment de criticar l'oposició, ara és moment de preguntar-nos què li trobeu a Montilla que el faci un bon president.

Anònim ha dit...

Molts dels problemes que ha tingut el tripartit venen de la falta de lideratge en la persona de Maragall com a President i això és el que està dient en Mas,es torna a repetir aquesta problemàtica, Montilla és un perdedor, només tens que mirar el color polític del mapa de Catalunya, l'actual líder només va guanyar en tres comarques i dues d'aquestes per 600 nvots de diferència. Entendre això de les paraules d'en Mas tampoc és tant complicat, pactant amb el PSC o ERC el president sempre hagués estat qui va guanyar ampliament. Ara avui i ahir, no és el cas.

Jaume P ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Jaume P ha dit...

Pedro: M'he definit a favor d'un pacte ERC+CiU. Degut a la rabieta d'en Mas i com s'ho pren dubto que sigui millor que Montilla la veritat.

Saltenc: Que el Mas no pugui pactar amb ningú es pot veure de dues formes: els partits excepte CiU son molt dolents o CiU es molt dolenta. En tot cas es un problema de CiU no dels altres. Fer president a un president dèbil, poc parlador i amb poc carisma i agafar TV3 i Cultura, a que et sona? no et sembla pervers?

No crec que Montilla no controli el PSC, Maragall no ho feia, Montilla pot ser com un ZP, semblar bon nano un pel atontat i ser un Fouché i tenir ma de ferro. Está per descobrir.

Anònim ha dit...

Benvolgut Jaume: De moment CIU ha estat 23 anys governant i ha guanyat 8 eleccions consecutives, aquest currículum dóna per pensar que molt dolent el partit no ho pot ser sinó es que ens hem tornat bojos.
El cas dels altres partits de moment tenen un currículum prou distret però poc eficaç.
El tracta que ha rebut Maragall del seu partit aquí i a Madrid no li trobo explicació i és difícil que
puguin fer el mateix, no a Montilla sinó a qualsevol persona.
De tota manera a Cornellà va tenir més vots Maragall que el mateix Montilla.

Pedro ha dit...

Rabieta? Que has esmorzat llegint el periódico avui?

Ah, ara resulta que la qualitat d'un president es medeix per l'estat d'ànim d'un dia.No pas pels fets empírics al llarg de 3 anys... si es fes així encara prendries mal.

Jaume P ha dit...

Saber perdre no es un estat d'anim, mostra carácter. En el següent post explico millor el que, devant dels fets consumats i donat que no coneixem Montilla com a president i com que no tenim altre remei (oi?), millor esperar que serà bò.
El fet de trobar millor un que l'altre no modificarà el pacte d'ERC, trobo el pacte legítim i no puc ferhi res mes. No m'enrabiarè per CiU.
Saltenc: CiU va guanyar amb Pujol i finalment al·liat amb el PP, tampoc ho veig gran curriculum per en Mas, que porta dues eleccions amb victóries pero anant a la oposiciò.
Pedro: Per que jutgem Montilla? No aprofiten desde CiU la entrevista de Sala i Martín? es lícit pensar que un ho faria bè oi malament per els seus gestos, ja que no governarà. Jo hagues esperat que aprofites per apropar-se a ERC i mantindres com una alternativa donant mès forcá a ERC i intentant dinamitar l'acord per aquí.
La estrategia seguida cohesiona el tripartit, no creus?

Anònim ha dit...

Jaume, no ens vulguis vendre la "moto". Ni que el Mas hagués anat vestit de pubilla a can ERC se'n hagués sortit.

Sempre havia defensat el contrari, doncs no m'ho volia creure, però vist com anat tot, queda ben clar que la direcció d'ERC ja tenia tancat el tripartit, si sumava, abans de les eleccions. És legal, però trobo curiós que critiqueu l'Estatut que el Mas va aconseguir i en canvi feu President a qui negociava, des de la banda d'Espanya, exigint una retallada major.

És la vostra decisió. Ja us ho fareu amb els vostres futurs votants. Amb mi, ja heu acabat.

Jaume P ha dit...

Jordi anem a pams:
1. JO NO SOC ERC!
2. Jo prefereixo un pacte amb CiU
3. Com tota decisió, contenta a uns i descontenta a d'altres.
4. Al contrari que ressentits, jo miraré com va i decidiré si es bo o dolent despres de veure com ho fan.
5. Desitjo que l'agin encertat i que l'equivocat fos jo i que el nou govern governi molt rebè.

Et diré mès: encara que ERC sabès que si sumaba faria el tripartit i no ho digues per no perdre vots tampoc veig que hi ha de malament. Si despres de dir-ho els resultats haguessin sigut els mateixos i, per exemple, la sociovergencia s'hagues fet, t'imagines la cara de tonto que s'els quedaria despres de dir-ho? I si haguessin tret 60 diputats els de CiU amb qui aguessin pactat? ho van dir abans de les eleccions? Si ni tan sols van dir que no tindrien acords puntuals amb el PP!

Et repeteixo el primer però: a mi m'agradaba mès el pacte amb CiU.