26 de desembre 2006

VIA FORA!

Finalment s'han aprobat els pressupostos del 2007. No tenim sol·luciò en aquest mar de chupasangs castellans, ni ERC ni CiU s'han possat malament (una misserrima abstenciò?) per evitar que, un any mes, continui l'expol·li de Castella a Catalunya. Això,passa, a mès, sense la publicaciò de les balances fiscals, aguantant que els nacionalistes castellans ventin que Madrid paga mès que Barcelona, el cas fa fredat. El cas fa pensar que, de tots els partits catalans amb representaciò a Madrid, ni un de sol defensa als catalans amb fermesa, es defensen a ells.

Aquets partits, no ens enganyem, tampoc demostren voler un referendum per la independencia en un plaç raonable. No entenc sino que, a tall d'exemple, la cúpula de ERC no estigui adherida a la plataforma "sobirania i progres", ni Carod-Rovira ni Puigcercos hi son. Aquesta plataforma demana 10000 firmes per promoure un referèndum, els votants d'ERC sols firmant ja ferien fredat i probablement es detindria a algù d'ERC o de Sobirania i Progrès, deixant en evidencia la nostre fantàstica constituciò, que entre d'altres coses otorga a l'exèrcit la defensa de la unitat de l'Estat.

Ah volem la independència -sembla sentir que diuen- però d'aqui uns 200 o 300 anys, mentrestant anem chupant poder i fent politiques de "progres". Poques diferencies amb CiU, nomes 200 o 300 anys contra mai i la cosa "social" que sempre es ven tant bè (fins que es veu que a la caixa comù no hi queda un duro). Això per als dirigents.

S'ha de buscar algù que s'alci entre tants messells i, tot i a risc de presò, demani un referèndum per l'autodeterminaciò del principat. Tambè hem de demanar l'ajut d'Anglaterra, en deute amb nosaltres desde el tractat d'Utretch i els nostres furs arrebassats per el tractat de nova planta. Res d'Estatuts.

Quan un pajes de pastura en la edat mitjana era requerit a pagar dret de pas, el host de Barcelona, exercit amb ciutadans lliures anava a impedir l'extorsiò, que s'arruines la ciutat, al crit de "VIA FORA". Crec que ja es l'hora de cridar un VIA FORA ben fort.