08 de juny 2007

Un full de ruta

Mentre sorgeixen noves corrents dins d'ERC clamant per un "full de ruta" cap a la independència, voldria des de aquest humil blog posar uns punts per començar a treballar aquest esborrany:

1. Cap suport de govern a cap partit sense posar data a un referèndum per la independència, deslligat de las posicions que adopti cadascú (PSC o CiU poden convocar-lo demanant el no a la independència). No es cap bogeria pensar que en aquesta legislatura podria ser convocat.

2. Sense la publicació de les balances fiscals cap suport a cap govern o partit a Madrid. Establir clarament la "línia vermella" per sota de la qual no es recolzarà cap govern a Madrid (per a mi, i per a Alemanya un 4% de dèficit fiscal màxim es innegociable, mentre ara estem, presumiblement, molt per sobre).

3. El compromís ideològic del primer punt condicionen qualsevol tipus de pacte. Els ajuntaments, diputacions, generalitat, govern de Madrid i qualsevol tipus de poder. ERC ha de ser un "tot o res" respecte al referèndum o estan per posar-lo o no conten per a possibles pactes. Suprimir qualsevol condicionant, com per exemple el de no incloure el PP en un eventual pacte, qualsevol força política que postuli per el punt 1 es susceptible de pacte, si no esta per el punt 1 no es pactarà amb ell doni el que doni, sigui qui sigui i hagi fet el que hagi fet.

El rerefons d'aquests postulats es que, si podem divorciar-nos d'Espanya, encara que no ho fem, deixarem de ser una dona maltractada i passarem a ser una amant a conquistar. Actualment hi ha maltracte perquè no hi ha llei de divorci, si volem divorciar-nos inclòs poden enviar l'exercit!