19 de juny 2007

Un any de Estatut. Tant bo que "era". Descansi en pau.

Ja portem un any d'Estatutet, tant que ens defensava, tant bo que era, i que ha aconseguit?

Maragall diu ara, que no val la pena. El mateix que diu ell ara, que Zapatero es un demagog espanyolista, va fer que fes fora del seu govern Carretero, un dels pocs que em sembla que segueix sent coherent.

Bloggers que discutien des de la perspectiva econòmica i que defensaven l'Estatutet com a fabulós ara en lloc d'analitzar lo aconseguit(?) es dediquen a decàlegs o a la poesia (De bat a bat o Francesc Amat).

Castells ja no fa conferencies sobre dèficit, ara es limita a dir que Catalunya es una bassa d'oli i que tot va fantàstic, les empreses se'n van (a Madrid o a Euskadi clar que tenen el efecte seu i capacitat normativa sobre el impost de beneficis respectivament) però sempre tindrem el turisme.

Avui en editorial diu que "ni cinc de calaix", l'Estatut que ens resolia el dèficit fiscal esta sent un fiasco descomunal.

Per no tenir, no tenim ni balances fiscals, això en un país on prement una tecla a Internet hisenda m'envia la meva declaració en temps real! Solbes diu que no hi ha pressa que es tindrem a la següent legislatura, sense saber clar si ell hi serà aleshores.

"Economistes pel no" ha fet un "observatori del finançament de Catalunya" on "estima" que es l'únic que es pot fer sense dades oficials, que tenim un dèficit superior al 10%, mes de 19.000 milions d'€ (per que us feu una idea la T4 en va costar 6.000 i rescatar TOTS els peatges de Catalunya segons Nadal no arribaria a 4.000).

Mas no sap que dir perquè l'Estatutet es el seu pacte i s'està demostrant que va ser una firma canviada per governar aquí, Zapatero un cop mes va mentir.

Els dirigents d'ERC planten cara ara i diuen que no votaran els pressupostos del 2008 sense no se quina contrapartida de infraestructures (que no tindria que ser negociable perquè es llei), després d'haver estat donant suport al PSOE els últims 3 anys (gratis total?).

Gracies a tots per l'espectacle.