29 de març 2007

Engrunes de Joan Oliver. Cal guanyar el referéndum?

Diu Joan Oliver a l'Avui:

A l'Europa d'avui, si vols fer un referèndum el fas. Ningú no t'enviarà els tancs. I encara que diguin que no és legal, si guanyes el referèndum tens moltes possibilitats de sortir-te'n. Però la clau és que el referèndum l'has de guanyar. I totes les dades disponibles diuen que un referèndum així només seria possible guanyar-lo si hi hagués garanties que una Catalunya independent es mantindria a la UE i a la zona euro.

I no hi estic gens d'acord. El fet de tenir el camí obert al divorci es molt positiu. Si ets una dona maltractada, hi havia anys només existia la separació. Va sortir la llei del divorci i la gent no anava i es divorciava el mateix dia. El fet d'haver-hi la llei era una opció per a les parelles, no calia divorciar-se, però hi havia la llei, el camí.

No ens cal plantejar-nos el guanyar un referèndum d'autodeterminació. L'expol·li a que ens te sotmesos Espanya es tan gran, que ens podem acontentar en plantejar-lo i ser tractats, des d'aquell moment, com adults que en qualsevol moment se'n poden anar de casa e independitzar-se. Podríem anar-nos-en als 40, però ja seriem adults, ara som uns nens que no tenen la llibertat ni de plantejar la emancipació.

Al Avui, no puc estar-me de recomanar, en un registre totalment diferent al polític, l'article de Marçal Sintes: Dos cadàvers.

1 comentari:

Anònim ha dit...

¿Tu eres el simpatico que insulta a los españoles?

Tienes cara de cochino, tu si que eres chorizo. goin goin goin.....