26 de setembre 2006

El que toca o més?

Quan parlem de finançament les pàraules son fonamentals.

I sempre, des que els goberns (central i autonómic), inclos els diaris catalans, parlen de que Catalunya rep inversions o finançament afregeixen "de mès". Catalunya rebrá 400 mil·lions d'€ "de mès" aquest any. No rebia de menys l'any passat.

Andalusia no rep "de més" sino per justicia. Degut a que el PP la va tractar malament i per compensar-ho Andalusia va rebre 2400 mil·lions d'€ per rescabalar el maltracte del PP. Mai ni un duro "de més".

Qui en tota Espanya rep "unes xifres d'inversió addicional"? només Catalunya, els altres reben "unes xifres d'inversió".

Nosaltres mai rebem per justicia, els catalans sempre rebem "de més".

Comparativa de tractes:

A "Terra actualidad":
"Andalucía recibirá 3.104 millones de euros de los Presupuestos Generales del Estado para 2006"
"Por último, según Zarrías, si este ritmo de inversión por parte del Estado se mantiene Andalucía recibirá dos billones de euros a lo largo de la actual legislatura. 'Con esto se empieza a compensar el déficit de los últimos ocho años', dijo el consejero, quien indicó que con estos presupuestos el Gobierno de la Nación 'está cuidando y haciendo justicia con Andalucía'"

Paraules claus "compensar","justicia".

A "El Periodico":
"La inversió a Catalunya augmenta un 20% i supera els 3.000 milions"
"Amb un increment del 20% respecte a la quantitat que recollien els pressupostos d'aquest any (2.540 milions d'euros, tots procedents dels ministeris de Foment i de Medi Ambient, i de les seves empreses públiques), Catalunya serà, amb molt, la comunitat on més creixerà la inversió de l'Estat en infraestructures l'any 2007."

Paraules claus "Augmenta", "supera", "increment".

Ja poden posar-se les piles els de contrastant per fer notar la diferencia de tracte que subtilment ens imposen.

3 comentaris:

Donaire ha dit...

Parlem de pressupostos generals, o parlem de la inversió en infraestructures?

Jaume P ha dit...

Hola home!
Et posso un exemple:
Tenim una empressa, te grans beneficis (10.000 M d'€) i resulta que a una sucursal que cada any ens dona 11.000 M, regatejem i hi invertim 3100M. Tot dient que no som gassius. Els de la sucursal demanaven 3600-3900. Visca! Que generossos!

Jaume P ha dit...

Ep! que aqui només comento el diferent "flaire" de la informaciò depenent de si es Andalusia o Catalunya dels diaris de cada lloc. Fins i tot podem estar d'acord no?
Aqui diem 400M d'€ "de mes", "extres"...Pensaba que habies comentat l'article posterior.