01 d’octubre 2006

La mentida al descobert: Pascual Maragall

Recupero una entrada al blog de Miquel Iceta (Maig 2006), que reprodueix un discurs solemne de Pascual Maragall, pronunciat al senat en defensa del nou Estatut:

"Les normes són dues: - la igualtat de serveis bàsics amb un esforç fiscal relatiu similar . Això és el que diu l’Estatut i quan ho diu , el que està posant sobre la taula és un principi que jo crec que podrà tenir validesa en general, a l’Estat de les Autonomies. Igualtat de serveis bàsics, o serveis bàsics d’un nivell de qualitat similar per un esforç fiscal relatiu similar - i la destinació, per part de l’Estat, del 18,8 % de la inversió total, la mateixa proporció que representa el PIB de Catalunya respecte del conjunt d’Espanya, en un període de 7 anys, que és l’equivalent al període garantit per l’actual finançament europeu. Més enllà, probablement, el Govern espanyol no hauria pogut garantir que estaria en condicions de subvenir els desitjos i les necessitats de Catalunya en aquesta quantia."

Si aixó no es publicitat enganyosa, que ho es?

Eren époques en que la distinció entre "inversió total" i "inversió en infraestructures" no existia. S'habia de mentir per fer que s'aprobes l'Estatut.

Bé pues ja ho podem dir:

PASCUAL EL PRESIDENT MENTIDER