19 d’octubre 2006

La solidaritat. "Puigcercòs a 59 segundos".

He vist a Joan Puigcercos al programa de TVE "59 segundos", m'ha agradat bastant. Li han fet una pregunta que m'encantaria comentar:

"-¿Que les diria a las regiones de España que van a perder inversiones porque a Cataluña se le va a dar más?"

Hi ha quelcom que no es vol entendre a Espanya: Que son les infraestructures i on fan mès falta?

Poso un exemple:

Una comunitat de propietaris amb 14 veins, amb una escala comú, de fet son més però algún te entrada a part i paga a la comunitat amb uns acords especials.
Tothom col·labora solidariament a les arques comunitaries, el que més guanya, paga més. Hi han veins aturats que en lloc de pagar reben, un pel desagreïts perque en lloc de donar gràcies ja reclamen els calès, cap problema però, els veins treballadors son sol·lidaris. El tema es complica un pel perque el que més treballa gasta molt l'ascensor per anar al seu pis i la porta de l'ascensor, s'espatlla mès sovint del compte, ah, però ell es el ric, l'ascensor no s'arrecla per al seu replà i te que pujar a peu.

No cal ser Xavier Sala-i-Martin ni calen crides a la solidaritat de Don-aire per veure que on fan MÈS falta infraestructures es on hi ha MÈS moviment i dinamitzaciò econòmica. A catalunya fa 30 anys que les inversions en aquest capítol no arriben ni a la proporciò poblaciò i sembla que es demanen regals quan el normal seria que estiguessin, amb contadísimes excepcions, entre poblaciò i PIB.

Algunes persones creuen que en un govern hi han coses mes importants que els diners. Segur que si, i aquestes coses son les que mès centims necessiten.