15 de juny 2006

El diari Avui

Comentari a un article de Fent la viu viu:

No sols "La Vanguardia", l'"Avui" tambe te un tuf de "si" penosisim. Sap mès greu perque es un diari en Català i que el seu mercat es mès "nacionalista" que "La Vanguardia", suposo. En articles d'opinio el lector es troba de tot, pero en articles pretesament "neutrals" fiquen cullerada fins al fons, ahir amb una comparativa oblidant el FCI que es resta a les inversions i fent una analisi que si no llegeixes l'estatutet penses que l'Estatutet es el del 30 de setembre. Avui torna a escriure Nuria Bosch amb Maite Vilalta, que l'estatut financerament es la repera. Copio el final que no te desperdici:"La millora que suposa el nou text estatutari és clara. Representa el pas d'una concepció unitària a una de federal, que farà compatible l'autonomia financera de la Generalitat amb el compliment d'un principi explícit de solidaritat."
(sona a "el millor Estatut de la história", no?)
I en la secció de política i sense firmar apareix "Els sexes i l'Estatut" amb perles com: "Tants caps, tant barrets. Per a molts lectors de l'Estatut, l'article 40 és un més dels 223 que té el text, i quasi no hi pararà atenció. Per a altres, en canvi, l'article 40 serà el motiu per donar un sí categòric al referèndum"..."Quants vots representarà el vot afirmatiu homosexual en aquest referèndum? No és gaire clar. Segons Jordi Petit, que aplica les estimacions del doctor Kinsey, el 10% de la població catalana és homosexual. David Martí rebaixa l'estimació a entre el 3% i el 5%. Es pot calcular, doncs, que uns 200.000 vots afirmatius podrien venir del col·lectiu de gais i lesbianes. El 18 de juny del 2005, el PP va organitzar una gran manifestació a Madrid contra la llei del matrimoni homosexual. Un any just després, aquest 18-J, els gais i lesbianes catalans respondran amb el seu vot."
L'article del Estatutet diu que s'ha de promoure la erradicació del racisme, l'antisemitisme, la xenofobia i la homofobia. Fa gracia per aixo perque abans que els homosexuals també suposo que votaran "si" els negres i moros, jueus i gitanos (el ordre deu ser important). Recordem peró que la constitució espanyola dona com a dret la vivenda. Suposo que l'article esmentat es posaria a la cua d'incompliments.