23 de juny 2006

Qui ha guanyat amb la batalla del Estatut?

He estat un temps de reflexiò per veure com evolucionaba la cosa i ara ja podem dir sense equivocarnos que els que varen promoure l'Estatut han tingut la pitjor vioctoria pírrica de la historia catalana.

Anem a pams:

A Maragall l'han fet dimitir i el PSC queda molt tocat i sembla que el PSOE molt reforçat. Va fer malament en no dir que el pacte "un xic precipitat" del Mas-ZP era una merda. No crec que el sector del PSOE for impulsor del Estatut per tant el impulsor s'hi ha deixat molt en el part, potser el seu ser i tot.

A Esquerra li van fer fer tots els papers de l'auca. Crec sincerament que enganyats, creient que podrien influir i apujar el llistò els mil·limetres que eren necessaris. I es que ens hem quedat a uns mil·limetres de no haber de tornar a anar a pidolar a Madrid. El paper mes indigne, per mi, el vot nul a l'Estatut al senat per no fer el que despres demanavem als votants: que el seu vot coincidis amb el del PP.

Els que tenien mes mal paper amb l'Estatut del 30 de setembre s'ho han fet venir molt bé. Han tingut la mes dolça derrota amb un Estatut que no promovien ells. ZP amb un Estatut en que decideix Madrid el finançament i les infraestructures, i Mas com a home clau en el pacte de la miseria obtingut.

Dels Verds no parlo perque han sigut un apendix del PSOE.

Ara devant les eleccions ens queda un panorama desolador a priori, la sociovergencia o un pacte PP-CiU (si sumen, històricament, sempre es fa). Esquerra per fer un tripartit amb un PSOE ho veig molt negre (el PSC ha plegat, oi?). I per fer un pacte amb CiU tindriem que empassarnos la E de ERC i ser mes C, no se si anem per aquí. Aquest em sembla el camí. Demanar el finançament amb CiU pot ser molt més profitos que intentar fer polítiques socials sense finançament amb un PSOE que no demanará a Madrid més que el que Madrid tingui a bè donarnos. Crec que hem de restablir relacions amb Convergencia i no cremar les naus que ens permetin tornar al gobern. Convergencia no anira fer polítiques d'esquerra pero pot anar cap a Catalunya sense problemes, de fet si no ho fa sí que en tindrà. Les bases de CiU no entendrián gens un gir cap al PP o el PSOE amb Esquerra facilitant l'acord.

1 comentari:

Marisabel dimissió ja! ha dit...

Ens ha agradat el teu blog. Nosaltres en fem una a des d'Antella, demanant la dimissió de l'actual alcaldessa. Us demanem que ens ajudeu a difundir aquesta iniciativa. Sincerament, els veïns i veïnes d'Antella, ja no podem més. Ajudeu-nos, donant-nos idees o simplement visitant el blog.

Moltes gràcies!

www.antella.tk