16 d’octubre 2006

Guia del inversor

On invertim els calès, si es que ens sobren?

Qualsevol inversor dirá que:

1. Diversifiquem el risc.
2. Fonamentalment el gruix de calès en llocs poc agosserats.
3. Contolem molt bè les cotitzacions i els retorns, no possem calès 10 vegades on perdem.

Sabuts aquets consells, on inverteix Espanya els seus calès?. I dic INVERSIONS no solidaritat, que te fons específics (FCI i fons europeus). Pues la contesta es fàcil, Catalunya no mereix mès dun 14,6% per PSOE-ERC-EUiA (2003-2006), i per el PP-CiU un 12% (1996-2003). El gruix important d'aquestes inversions, amb la excusa de la solidaritat, s'en va on cadascú te els vots. Sent la nostre poblaciò del 16% i el PIB mès d'un 18,8%. Les inversions aqui retornan en forma d'un creixement fort.

A quin d'aquets partits tinc que votar?

4 comentaris:

Esteve ha dit...

Jaume, veig que el tema de la pele continuant sent el teu punt fort. Jo no et diré a qui has de votar, però no crec que jugar amb els números i fer llocs de màgia sigui la solució. Tu saps molt be que esquerra no estar d'acord amb inversions de l'estat espanyol a Catalunya. que el 14,4% no el decideix aquí. Saps que va dir que No a un estatut que no asegurava la "pele i la clau de la caixa" i que ara estar presentant una esmena a la totalitat els pressuposts...
Però més enllà dels diners hi ha polítiques, maneres de fer i de gestionar, dignitat i compromís, treball... Així crec que un cop hagis valorat tot plegat crec que trobares la resposta a qui donar el teu vot. qui defensa el teu model de societat i país.


Salutacions!

Jaume P ha dit...

ERC va votar a favor i va formar part del gobern en el periode referit. El 14,6 es esgrimit ara com un triomf (Puigcercos diu que varem obtenir mes amb ERC) i jo uso el 14,6 (no 14,4) per fer veure lo penos del tema.
Mes enlla dels diners hi han moltes coses Esteve pero els diners son imprescindibles, i si son els nostres, que no tornen, encara sap mes greu.
Qui obtindrà el 18,8 (que crec, honestament, que es el que possa l'Estatutet) si ERC diu que va fer la gran cosa obtenint el 14,6?
Si es presentes una esmena a la totalitat pactada amb el PNB i CiU, aquesta es la esmana que faria por als ZP boys, ara tornem a anar de rebaixes.
Gracies per el comentari.

ZAGASO ha dit...

Amb tots els respectes: hi ha gent a Catalunya, treballadora amb fills i hipoteca, que tingui com a problema on posar els calers?

Jo crec que la immensa majoria fem mans i mànigues per arribar a final de mes.

Perdona si he pixat fora del test. Et llegeixo sovint i volia dir-hi la meva.
Una abraçada.

Jaume P ha dit...

Tinc nens i hipoteca. El que vull dir es el que fa l'Estat, posar els seus calès invertits (inversions regionalitzables es diuen) on no renten ni s'aprofiten al máxim. El mes greu es que a ells si els hi sobren (superavit del Estat) i son els nostres, els que paguem entre tots.
Gracies per llegirme i per participar. No pixes fora de test, no, nosaltres fem mans i manigues mentre l'Estat distribueix amb alegria fora de Catalunya.