08 d’octubre 2006

La llei de dependencia

Per bona que sigui, jo no voto a Espanya una llei que treu competencies a Catalunya. Encara que sigui discutible, només per si les dubtes.
Com negociareu ara que l'Estat no faci normes "bàsiques" per treure competencies?
Si volieu la llei la voteu en contra a Madrid i la presenteu a Catalunya. PSC i EUEV segur que us donen suport.

Com sempre abans Esquerra que Catalunya.

Molt malament ERC.

6 comentaris:

Marçal Girbau ha dit...

Benvolgut conciutadà:

He caigut en aquest espai per causes meteorològiques. M'has sorprès molt un debat sobre la llei de la Dependència. Em sorprèn, però, encara més, la teva postura -i compostura.

Et recomano, abans que res, que davant qualsevol dubte llegeixis. Els grans errors de la humanitat han estat producte de la ignorància, que a la vegada ha provocat desconfiança. Conec la llei pam i pam, i et puc assegurar per què CiU no l'ha votat i per què el PP sí que ho ha fet. El PP no ho ha fet pas perquè redueixi competències, sinó perquè necessitava quedar el mínim de bé possible amb totes les entitats, organismes, i demés organitzacions relacionades amb el problema de la dependència, i, per altra banda, no podia fer ús de l'excusa barata dels pseudonacionalistes bascos i convergents, ja que ells teòricament no en fan bandera de l'autonomia.
CiU i PNB han votat en contra per motius obvis: és una llei d'esquerres, que predica un model social molt més avançat que el model del xec que el senyor Arturito ens vol fer tragar. És a dir, que és un model que perjudica l'empresa privada del sector, en tant que dóna la clau a moltes famílies sense haver de dependre d'aquestes.

Company, què és un país sinó la gent i el seu territori? Com vols tenir un país de llibertat si la gent no pot viure amb condicions? Per construir Catalunya, aquest país que tant estimem, és necessari que la gent visqui bé. I t'ho prometo: Catalunya no perd competències en aquesta matèria, sinó tot el contrari, ja que rebrà moltíssims diners destinats a la qüestió i podrà gestionar-los segons les seves necessitats.

De totes maneres, insiteixo. Si tu ets un bon català informa't d'allò que passa al teu Estat, que desgraciadament és Espanya. I informar-se no és pas llegir els diaris només, sinó et proposo, per exemple, que et llegeixis els diaris de sessió del Congrés dels Diputats: www.congreso.es

Res més, i estic convençut que un cop ho hagis llegit coincidirem.

Gràcies

Jaume P ha dit...

No ho entenc.
Dius que la llei es molt rebona, bè, que impedeix copiarla fil per banda aqui a Catalunya i aprobarla on -si ho creiem així- hi han les competencies d'ajuda social? Perqué una norma bàsica?
Un altre problema es el dels diners. No m'ho crec. Moltísims diners semblaven que vindrien quan ZP va dir que no seria garrepa. Hi va mentir. Amb un dèficit fiscal de 10000 M d'€ l'any 2001 aquest any com a gran cosa s'inverteixen en Catalunya un 14% de les despesses regionalizables (un 0,6% meys). Amb el nostre dèficit fiscal realment podriem dotar una llei de dependencia com cal, ara serà com la constitució (en el capítol que diu que hom te dret a una llar) paper mullat.
No dubto de la bondat del texte, el que dubto es que calgui aprovar-ho a Madrid tenint aqui un parlament amb aquestes competencies.

Jaume P ha dit...

I gracies per el comentari...

Moisès Rial Medina ha dit...

T´he enllaçat a: http://xarxarepublicana.blogspot.com

Salut.
Moisès Rial
www.llibertats.cat

Anònim ha dit...

Benvolgut Jaume, mira que és clara, entenedora i senzilla la teva resposta, el "bon jan" d'en Marçal s'ha llegit tota la llei i no ha tingut temps pel que sembla d'assabentar-se que aquesta joia de llei la podíem fer a casa i en català. Quines coses tu!

Jaume P ha dit...

Gracies per els comentaris Saltenc.
Moisès no se si soc gaire benvolgut a ERC, cap problema per la meva part, gracies.