24 d’abril 2006

Votem nul! o no?

Sembla que a ERC anem cap a un vot marginal. La explicació per a mi es sentzilla: no creiem que es pot guanyar.

Dir que el Estatut proposat, respecte al actual, es com passar d'un pis de 40m2 a un pis de 50m2 necessitant-ne un de 100m2. es confirmar el que hom, crec, que pensa a aquestes alçades: no paga la pena.

Si forçadament et fan anar a un pis de 50m2 i estant malvivint actualment amb un de 40 i neccessitant-ne un de 100, que fas? pues dius NO i sobretot esperes el que ERC no espera ara: guanyar. O un de, al menys, 70 o res!

Ja he dit per aquest blog i he llegit per l'Avui que, mes important que el tipus de vot, es explicar que fariem si guanyessim, es a dir que es fa si, votant el que ERC demani, es guanya?

Si no ho expliquen, em sebla que perdrem, perque, qui votará algo que ni el mateix que ho proposa vol que guanyi?

Ja puc imaginar els resultats d'un possible nul: un 20% màxim. En la meva opinió si el que es demanes fos un "no" guanyariem, i m'es ben igual que els vots del PP sembla que es sumin, son ells els que tenen que tindre por de sumar el seu vot al d'ERC. El Estatut que es proposa podria firmar-ho el PP català sense cap problema.

Per acabar, exposaré una il.lusió, el que crec que tindria que proposar ERC segons el meu parer:

1. Demanar el vot "No" a la proposta d'Estatut i guanyar.

2. Transferencia via 150.2 de l'acordat al Estatut mentre es negocia amb l'estat la via de (com els bascs) "reconeixer el que els catalans deicideixin" via referendum.