11 de maig 2006

Resumint arguments:

Espero que despres del que ha passat avui es vagi per totes. A guanyar amb el no.

Aixó suposa ser molt més agressius amb el text de la proposta d'Estatut.

Els arguments de la defensa del "si" son clars, donem la réplica:

1. Aquest Estatut es un, encara que sigui mínim, pas endavant.

Fals: No soluciona ni millora ni el finançament, ni el reconeixement nacional, ni la mancança d'infraestructures, ni el blindatge de transferencies que queden igual.

En finançament fixa dins l'articulat el model per el cual durant 25 anys hem tingut un dèficit fiscal mitja de, com mínim, el 7,5%. En reconeixement nacional nomes cal llegir la proposta per riure. En infraestructures, es fixa un percentatge durant 7 anys pero es resta el Fons de Compensacio Interterritorial (FCI) que el fixa el Estat. En blindatge de transferencies l'Estat pot seguir fet lleis de base intrusives i tot i ser el tema més treballat els mateixos que demanen el "si" preveuen dures batalles per conseguir evitar l'intrusisme.

2. Si surt el "no" es un gran pas enrera.

Fals: Si surt el "no" tindrem 5(veure *) anys sense Estatut, pero podrem veure que passa amb el Pais Basc, Andalusia i altres. Tot el que ens dona aquesta proposta, en tant en que, igualment depen de la bona voluntat de l'Estat, pot ser cedit via 150.2. Es pot intentar en paralel amb el Pais Basc sortirnos de la trenyina "constitucional".

3. Si surt el "si" sera un gran pas endavant.

Fals: Si surt el "si" l'Estat sense mes donará per tancat el "problema" català i es dedicarà al Basc. Mirem el punt 1 per dir el que no soluciona.

4. Aquest Estatut dona mes recursos a Catalunya.

Fals: tot depen de la solidaritat i la bonança de les condicions a Madrid, com fins ara. No ens protegeix davant d'una hipotètica majoria absoluta a Madrid el mes mínim.

Un "si" tanca el "problema" Català, per generacions o per sempre. Laralaralala lala. Com tu.

* al no ser un NOU estatutet sino una reforma només un any en lloc de cinc

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Qui, que no es conformi amb misèries, es pot creure que l'estatut contingui res realment important quan ni tan sols ens cedeixen l'aeroport de la capital de la nació? Perquè guanyi Zapatero (i Mas), ha perdut Catalunya.

Jaume P ha dit...

a Anonim:
Gracies per el comentari.
Encara no han guanyat, fins que no es vegi com acaba tot aixó no es pot dir qui guanya ;-)
De fet tots nosaltres decidirem votant qui guanya.