22 de maig 2006

Un cartell

5 comentaris:

soci ha dit...

Ei! M'agrada! Però el que més m'ha agradat és el teu missatge al "presidente"! jejejjeje

Per cert, què t'ha contestat?

Donaire ha dit...

D'acord. Però t'has plantejat per què la majoria de la gent no opina com tu?. Pot ser que tothom estigui equivocat. O potser que ho estiguis tu.
No sé. De bon rollo.
Tu pots dir que no vols un Estatut, sinó una constitució. D'acord. Llavors no cal donar-li més voltes.

Però que diguis que aquest Estatut és res, home. Simplement, converteix Catalunya en la nació sense estat amb més competències, poder i capacitat financera del món. Em pots dir. És que jo vull un estat. D'acord. Però això ho podieu haver dit el primer dia.

Jaume P ha dit...

Agrait per els comentaris

Soci, sols ha contestat:
Esta es una respuesta automática.
El Presidente del Gobierno ha recibido su correo electrónico, que ha
quedado registrado con el número aquí un número
En su caso, por correo electrónico, recibirá una contestación a su escrito.
Para cualquier tema relacionado con este asunto, le ruego que utilice
nuevamente el formulario de la página Web de La Moncloa, haciendo constar
el número de registro arriba indicado. Si por el contrario, para atender a
este correo, utiliza en su ordenador la función de “responder”, por razones
técnicas, su mensaje no podrá leerse.

de moment.

don-aire:
Per el mateix argument hem de dir que tothom, inclos el ZP es monarquic a España? No sabem qui opina com jo perque aquesta consulta esta expresament prohibida a la constitucio.

M'agrada la defensa de l'Estatut que fas. Es la del "si", el millor del mon pero teóricament, l'has llegit? M'interessa sobre tot el finançament on diu: "La solidaridad la fija el Estado". Lo de la "nació sense estat amb mes..." de veritat ho penses? Jo em conformaria amb aixó: amb un Estatut com el Basc o Navarres, no em cal Estat, hi ho dic avui i ahir. Ara si l'Estat diu "Catalunya no" pues es llogic que hagi de buscar altres vies, no? Si creus que l'Estatut s'asembla al concert basc t'han ben enredat...

Donaire ha dit...

És clar que m'he llegit l'Estatut. L'he comentat, debatut, esmenat, defensat en mítings i votat.
És veritat que Catalunya no té el concert basc. Jo hi estic en contra. Radicalment. No crec en el concerts, potser perquè crec que no té sentit en un model d'Estat. Hi ha un segon argument. El concert es basa en la idea que en els propers 100 anys la renda mitjana basca serà superior a l'espanyola. Si no fos així, llavors seria un mal sistema pels propis bascos.
Tens raó que objectivament el concert és millor per les finances basques que la proposta d'Estatut. Però jo he fet un paquet que diu literalment "més competències, poder i capacitat financera". I continuo dient que no hi ha a tota Europa cap nació sense estat amb el nivell de competències que detalla la proposta d'Estatut (unes cinquanta més que ara, pel cap baix).

És cert que l'Estatut aprovat és "inferior" al del setembre, excepte amb les inversions de l'Estat on el text nou és molt més interessant. En tot cas, discrepo totalment de l'afirmació que és un estatut si fa no fa com el del 79. Això és científicament, objectivament, materialment fals.

I finalment, el meu comentari de la independència l'he fet per les declaracions d'en Carod Rovira sobre Montenegro. Jo respecto molt aquesta via. Molt. Però convé jugar net. I dir des del principi que proposarem una Constitució o bé un Estatut que vagi més enllà dels límits de la Constitució. Et recordo que a l'inici de la pel·lícula, Esquerra no ho va defensar això. No val canviar les regles del joc en el minut 87.

Jaume P ha dit...

Possem la resposta en els comentaris que hem fet a l'article següent...